Resporter sportapp van het jaar

Amper een jaar na de lancering van de mobiele applicatie, heeft het amateurvoetbalplatform Resporter de eerste hoofdprijs te pakken. Tijdens de Sport App Awards 2013 (organisatie SportNext), werd de app om live standen in het amateurvoetbal door te geven uitgeroepen tot beste sportapp van het jaar, in de categorie teams.

De jury, bestaande uit o.a. Humberto Tan, Dennis van der Geest en Ben van der Burg, roemde het innovatieve karakter van het Resporter-team en gaf aan dit ook terug te zien in het functioneren van de app. De Resporter-app was tevens het enige genomineerde platform, waar de jury het unaniem eens was over de nominatie. Co-founder Frank Daamen reageerde verheugd op de bekendmaking: ,,Dit is voor ons de bekroning voor een jaar lang ontzettend hard werken. Maar het mooiste is misschien nog wel dat je op deze manier een bevestiging krijgt dat we op de juiste weg zijn. We willen ook alle clubs en gebruikers bedanken.”

Resporter laat livestanden van amateurvoetbalwedstrijden zien, publiceert social media-berichten van en over de club, speelt afbeeldingen of filmpjes van sponsoren af en geeft de actuele ranglijsten weer. De livestanden en berichten van wedstrijden worden door spelers en supporters ingevoerd in de gratis mobiele app voor iPhone- en Android-toestellen. In de mobiele app kunnen alle gebruikers wedstrijddetails en foto’s invoeren. Al deze info wordt live weergegeven op de tv-schermen in de kantine met Resporter TV.

Download hier de Resporter-app voor iPhone en Android

sport app awards