Veel gestelde vragen

Wat heb ik nodig om te starten?

Om te starten met Resporter TV heb je het volgende nodig:

  • Een voetbalclub en kantine 😉
  • Computer / Laptop verbonden met het internet
  • HDMI / VGA kabel
  • TV scherm of beamer
  • Resporter TV account (klik hier om aan te maken)

Wat kost Resporter TV?

Resporter TV werkt met een vast maandbedrag. Er worden geen servicekosten, installatiekosten, instapkosten of andere rare bedragen gerekend. De verschillende pakketten van Resporter zijn hier te vinden.

Hoe krijg ik standen, uitslagen en het programma op het scherm?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om het programma, uitslagen en standen in Resporter TV te plaatsen:

1. KNVB Dataservice (automatisch)

Resporter TV heeft als enige partij de koppeling met KNVB Dataservices. Met behulp van de API key en path brengt Resporter TV automatisch de gewenste standen, uitslagen en programma’s op het scherm in de kantine. De club dient wel een abonnement af te nemen bij de KNVB Dataservice.

2. Sportlink (handmatig)

Resporter TV heeft als enige partij de koppeling met KNVB sportlink. Met behulp van een export uit Sportlink kunt u handmatig de gewenste standen, uitslagen en programma’s op het scherm in de kantine.

Welke social media kanalen zijn gekoppeld?

Momenteel zijn Facebook en Twitter gekoppeld aan Resporter TV. Uw clubtweets, hashtags en Facebook updates zijn zichtbaar op het scherm in de kantine.

Wat is KNVB Dataservice?

Bekijk hier meer informatie over KNVB Dataservice.

Systeemvereisten

Als u optimaal gebruik wilt maken van Resporter TV zijn er een aantal minimale systeemvereisten nodig. Uw laptop of desktop PC dient minimaal de volgende vereisten te hebben:

Windows systeem

  • Windows 7 of hoger
  • 1 gigahertz (GHz) of sneller 32-bit (x86) of 64-bit (x64) processor
  • 1 gigabyte (GB) RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits)
  • Minimaal 1 GB beschikbare schijfruimte (32-bits) of 2 GB (64-bits)
  • Grafisch DirectX 9-apparaat met het stuurprogramma WDDM 1.0 of hoger

Welke internet browser moet ik gebruiken?

Resporter TV behaalt de beste prestaties in de browser Google Chrome.

Hier kun je Google Chrome downloaden.

Internetsnelheid

Welke internet snelheid heb ik nodig?

Het is soms moeilijk om te bepalen welke internet snelheid je nodig hebt voor Resporter TV. Daarom hebben wij een tabel met daarin wat voorbeelden en de snelheden die daarbij passen.

Handeling Minimaal benodigde snelheid
Instellen afspeellijsten Resporter TV >1 Mb/s
Afspeellijst afspelen zonder (YouTube) video items 5-10 Mb/s
Afspeellijst afspelen met (YouTube) video items 7-10 Mb/s

 Waar kan ik mijn internetsnelheid testen?

Via deze link http://www.speedtest.net/nl/ kunt u eenvoudig uw internetsnelheid testen.

Wat als mijn internetsnelheid te laag is?

Wilt u optimaal gebruik maken van Resporter TV dient uw internetsnelheid 10Mb/s te zijn. Als dit niet het geval is dient u contact op te nemen met uw internetprovider om te kijken

Wat betekend Mb/s

Mb/s is de snelheid waarmee je download. Hoe hoger de waarde des te sneller je download. Let op: Mb/s is heel wat anders dan MB/s. Mb staat voor Megabit, MB staat voor MegaByte. 

Hoeveel sponsoren kan ik het scherm krijgen?

Met Resporter TV kunt u een onbeperkt aantal sponsoren op het scherm krijgen. Dit kan via een afbeelding of met een video.

Welke RSS feeds worden weergegeven.

Het is mogelijk om elke RSS feed toe te voegen binnen Resporter TV. Zo kunt u bijvoorbeeld het laatste website nieuws, sport nieuws of weer via een RSS feed automatisch inladen. Zo is iedereen altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Kan ik ook flash video’s toevoegen?

Ja in het Extra Large en Large pakket is het mogelijk om video’s toe te voegen. De formaten die worden ondersteund zijn MP4 en FLV (Flash).

Waarom krijg ik geen kleedkamerindeling te zien?

De input van de kleedkamerindeling wordt automatisch gefilterd op de huidige dag. Dus heb je een programma voor het weekend als input dan zul je, als je vandaag de tijdlijn afspeelt, niks zien. Vandaar dus dat je een melding krijgt dat er geen indeling aanwezig is. Je kunt dat vrij makkelijk testen door, in het input bestand, de datum even aan te passen naar vandaag. Hou er ook rekening mee dat er ook gefilterd wordt op tijd. Stel een wedstrijd begint om 11.00 en het is 12:00 dan zul je de wedstrijd niet meer zien in de kleedkamer indeling.

Waarom wordt mijn YouTube video niet ingeladen?

YouTube video’s worden ondersteund in Resporter TV. Je kunt de URL van de video handig plakken en in de gewenste afspeellijst plaatsen. De video wordt dan op het scherm getoond.

Wanneer je een YouTube video als eerste item in een afspeellijst hebt staan, dan wordt deze de eerste keer niet getoond. Dit komt omdat de video eerst moet worden ingeladen. Wanneer de afspeellijst één keer helemaal is afgespeeld dan wordt de video de 2e ronde wel getoond.

Wanneer je een YouTube video niet als eerste item in de lijst hebt staan wordt deze gewoon direct afgespeeld.

TIP: Voor het testen van een lijst kun je een YouTube video als beste als 2e in de lijst zetten.

Handleiding

Download hier de handleiding van Resporter TV. Hierin wordt stap voor stap beschreven hoe u Resporter TV instelt voor uw club.